11 Haziran 2012 Pazartesi

Nerelere Fue Saç Ekimi Yapılır

Fue saç ekimi iz bırakmama özelliği ile kafanın birçok yerine uygulanabilir. Bunun dışında bıyık ekimi operasyonlarında, sakal ekiminde, kaş ekiminde de fue saç ekimi kullanılabilir.
Nerelere Fue Saç Ekimi Yapılır
Nerelere Fue Saç Ekimi Yapılır
Fue saç ekimi yaparken kafanın en çok ekim yapılmasının istenildiği bölge, kafanın ön kısmıdır. İlk bakışta insanların en çok fark ettikleri alan orasıdır. Bunun dışında kafanın tepesine arka süt kısımlara ve bunların hepsine aynı anda, saç ekimi yapılabilir.
Burada dikkat edilmesi gereken husus, kafanın her bölgesine ve hastanın yapısına deri kalınlığına göre, mikromotor ucu seçimidir. Daha hassas alanlara daha ince uçlar kullanılır. Açılan kanallar daha küçüktür. Deri yapısında nereye ne kadar saç ekileceğini belirlemek için önemlidir. 
Fue saç ekimi operasyonlarında, kıl kökleri teker teker alınarak teker teker ekilir. Bu yüzden en hassas bölgelere bile belli olmayan fue saç ekimleri yapılabilir. Fue saç ekimini kullanarak kafanın diğer bölgelerine de ekim yapılabilir. Mesela fovori ekimi gibi… 
Fovori ekiminde de fue gold yöntemi kullanılabilir. Ameliyat sonrası iz kalmaz, ekim yapıldığı kesinlikle belli olmaz. Normal şartlar altında bu tekniklerle, saç ekimi iz bırakmaz. Fakat ameliyatı yapan doktor ve ekibinin tecrübesi de ameliyat sonucunu etkileyen en önemli faktörler arasında yer alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder