11 Haziran 2012 Pazartesi

Fue Saç Ekimi Endikasyonları

Fue bilindiği gibi diğer teknik ile yapılan saç ekimlerine nazaran birçok yeniliği ve avantajı içinde bulundurur. Fue tekniğinin yapılması birçok hasta için çok kolay ve çok uygun olabilir.
Sporcular ağır fiziksel hareketler içeren sporları yapan hastalar için mükemmel sonuçlar verir. Ayrıca kafa derisi çok kalın olan hastalar için ideal bir yöntemdir. Bazı hastaların kafa derileri normalden biraz daha kalın olabiliyor. Bu noktada fue tekniği devreye girerek, özel mikromotor uçları ile kalın olan deriye uygun delikleri rahtlıkla sağlayabiliyor.
Fue tekniği ile saç kökleri sadece ense bölgesinden değil, vücudun birçok yerinden alınabiliyor. Örnek vermek istersek göğüs kıllarından bile alınan saç kökleri fue yöntemi ile saçsız olan bölgeye transfer edilebiliyor. Fue tekniğinin bir önemli artısı da işlemin bir ameliyat olmamasıdır. Fue tekniği cerrahi yöntemler içermez. Yani diğer teknikteki gibi bir cerrahi kesi ve saçlı deri çıkartma işlemi yapılmaz. Saç kökleri teker teker alınır. Ve ayrıştırılarak teker teker kel olan alana yerleştirilir.
Fue yöntemi ile bir seansta diğer yönteme göre daha fazla saç nakli gerçekleşebilir. Bunun sınırı ekibin ve doktorun performansı ile doğru orantılı olarak artar. Fue ile yapılan ameliyatlar sonrasında hasta aynı gün evinde istirahat edebilir, bu işlemi yaptırdığı için de bir acı veya sızı çekmesine gerek yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder