11 Haziran 2012 Pazartesi

İzsiz Saç Ekimi

Her saç ektirme operasyonu geçirmek isteyen hasta ameliyat sonrası ameliyat izinin kalıp kalmayacağını merak eder. Bu yüzden merkezlere gelen en yoğun soru saç ekimi yaptırdığım anlaşılır mı ? 
İzsiz Saç Ekimi
İzsiz Saç Ekimi
Bu sorunun cevabı artık “hayır” dır. Son yıllarla geliştirilen fue tekniği sayesinde artık saç ekimi operasyonları sonrasında ameliyat izi kalmıyor. Eski kullanılan fut tekniğinde kişinin ense bölgesinden saçlı bir deri çıkartılıyordu. Bu sebeple o deriyi dikmek için bir dikiş atılması gerekiyordu. Bu yüzde her ne kadar estetik ip ler kullanılsa da, ameliyat sonrasında bir belirgin dikişi izi kafanızın arkasında kalıyor idi. 
Fue tekniği kullanımıyla bu durumdan tamamen uzaklaşılmıştır. Fue tekniğinin genel özelliği gereği, ense bölgesinden alınan saç kökleri teker teker alınıyor. Durum böyle olduğunda ense bölgesinin kesmek ve sonradan dikilmesi gibi bir durum oluşmuyor. ve tabiki ameliyat sonrası ense bölgesinde bir iz kalmıyor. 
Fue tekniği artık bütün klinikler ve estetik cerrahlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Her hasta ameliyat sonrasında bir iz istemiyor. Aynı şekilde doktorlar da ameliyat sonrası doğal görünümü hastaya verdiklerinde mutlu oluyorlar. Durum böyle iken fue tekniğinin kullanılmaması gibi bir durum söz konusu bile olmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder