11 Haziran 2012 Pazartesi

Fue Tekniği ile ekim yapılabilen bölgeler

Herkesin bildiği gibi fue tekniği artık tek kullanılan saç ekimi tekniği diyebiliriz. Tabi ki fue bu kadar popüler olmasının bir nedeni de istenilen her bölgede saç ekiminin kolaylıkla yapılıyor olabilmesidir.
Fue tekniği kullanılarak, bıyık ekimi, sakal ekimi, favori ekimi, kaş ekimi, kirpik ekimi, yapılabilir. Yapılan bu ekimlerin tamamında alınan saç köklerinin merkezi ense bölgesidir. Fue tekniği ile yapılan saç ekimleri tek tek tane tane ayrıştırılarak büyük zahmetle çalışarak yapılır. Ekip ve doktor açısından çok sıkıcı bir teknik olsa da, hasta açısından verdiği sonuçlar çok şahanedir. Bu güzel sonuçlar doktorları ve ekiplerin çektikleri eziyetleri kendilerine unutturmaktadır.
Fue tekniği kullanılarak, göğüs bölgesinden bile saç kökü toplanabilir. Toplanan bu kökler yine klasik saç ekiminde ve yukarıda saydığımız bölgelerde rahatlıkla uygulanabilir.
Fue Tekniğini Kullanarak bıyık ekimi ; 
Fue tekniği ile yapılan bıyık ekimlerinde yine saç kökleri ense bölgesinden alınarak yapılır. Bıyık ekiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, ekim yapılacak kök miktarını iyi ayarlamaktır. Ekim alanı ya travmadan dolayı daha yanık ve kazadan sonucu yapılıyor olabilir. Bu durumda alanlar iyi hesaplanmalı, ne kadar sıklaştırma veya alan kapatma yapılacağı belirlenmelidir.
Fue tekniği ile yapılan bıyık ekimlerinde doğala yakın sonuçlar elde edilir. Tama doğal demek mümkün olmasa da, eski halinde çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 
Fue tekniği ile Sakal ekimi ; 
Fue tekniğini kullanarak yapılabilen bir ekim işlemi de sakaldır. Bir insan çeşitli nedenlerden dolayı sakalı çıkmıyor olabilir. Köse olabilir kaza geçirmiş olabilir veya yanıktan dolayı yüz bölgesi hasarlı olabilir. Sakal ekimi yapılabilmesi için tek şart ekim yapılacak olan bölgedeki dokuların çalışıyor, ekilen saç köklerini besleme yeteneğini kaymetmemiş olması gerekiyor. Bunun dışında her yaştan her yüze sakal ekimi yapılabilir.
Sakal ekiminde de sıklık önemli. Ne kadar ekim yapılacağı önceden güzel planlanmış olması lazım. Sakalların yönü iyi analiz edilerek, ekilen kökleri yönü ona göre ayırılıp ekilmesi sakalın daha gür ve daha doğal görünmesini sağlayacaktır.
Fue tekniği ile Favori ekimi ;
yüz bölgemizdeki favoriler sakallarını devamlı kesen bir erkek için önem taşır. Bu önemle birlikte favorilerden çeşitli nedenlerden dolayı oluşmuş köselikler fue favori ekimiyle giderilebilir. Favori ekiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus yukarıda olduğu gibi , saçın yönü ve sıklığıdır. Bu iki denkleme çok dikkat edilirse, favori ekimlerinde saç ekimi yapıldığı bile anlaşılması çok zor olur. 
Fue tekniği ile kaş ekimi ; 
Fue tekniği kullanarak kaş ekimi yapılması ince ve hassas çalışma gerektiren bir iştir. İlk başta hastamızla beraber bir kaş çizgisi belirleriz. Kalemler çizerek kalınlığını ayarlarız. Aynada nasıl durduğuna bakarız. Kendimize yakıştırırız. Onların ne kadar ekileceğine ve ne sıklıkla ekileceğine hastamızla karar veririz. 
Bu işlemler tamamlandıktan sonra gene ense bölgesinden alınan saç kökleri ile, saç ekimi işlemi gerçekleşebilir. Ekim 2 saat kadar sürer. Ekim yapıldıktan sonra boyları ayarlanır. Gerekirse uzun olanlar kesilir. Saç ekiminde ki prosedür kaş ekimi içinde geçerlidir. Ekim sonrasında hasta kliniğe çağırılır. Kaşlar yıkanır temizlenir ve kaş ekiminden sonra yapılacak olan bakımlar hastaya detaylı bir şekilde anlatılarak uygulaması istenir.
Fue tekniği ile kirpik ekimi ; 
Kirpik ekimi yukarıda ki ekimlere pek benzemeyen, ekimi çok ince bir işlem. Bu işlem hastanın durumuna göre belirlenecek bir ile ekimi yapılır. Eğer kirpik ekimi yaptırmak istiyorsanız lütfen muayenehane de muayene olunuz. Kirpik ekimi ile ilgili bilgiler muayene de verilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder